2018. április 17., kedd

Diótorta (liszt- és cukormentes)



Ezt a tortát a 13. házassági évfordulónkra készítettem. Természetesen próbáltam kihozni a lehető legegészségesebbre, ezért csak a tetejére kerültek édességek, hogy ezzel kedvezzek a család többi tagjának :)) Nem volt reklamáció, a torta egyszerre elfogyott, mert a barátainkkal együtt fogyasztottuk.

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 8 evőkanál őrölt dió
  • 4 evőkanál eritrit
  • a locsoláshoz rumaroma
A krémhez:

  • 1 tasak (70 g) csökkentett energiatartalmú gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 8 dkg eritrit
  • 3 dl tej (növényi tejjel is készíthetjük)
  • 2 dl cukor nélküli habtejszín
  • 8 evőkanál őrölt dió
A tetejére (nem cukormentes):

  • 10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
  • 1 dl főzőtejszín
  • tetszés szerint különféle édességek
Elkészítése:


  • Először a krémhez a pudingport az édesítővel megfőzzük alacsny lángon, álalndóan kavargatva. Hűvös helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön.
  • A piskótához először a tojásfehérjét az édesítvel kemény habbá verjük. Belekavarjuk óvatosan először a tojássárgáját, majd a diót.
  • A masszát egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
  • Kemény habbá verjük a tejszínt. A krémhez először a diót, majd a tejszínt kavarjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
  • A piskótát három lapra vágjuk, és krémmel megtöltjük.
  • Felmelegítjük a tejszínt, majd az apróra tördelt csokoládét belekavarjuk, hogy felolvadjon. A torta tetejére simítjuk úgy, hogy kissé az oldalára is lefollyon.
  • A tetejét tetszés szerint díszíthetjük. 
Tipp: Édesség helyett gyümölcsökkel, vagy dióval is díszíthetjük.

Megj: Diétás pudingport, és egyéb diétás alapanyagot innen lehet rendelni:


Nincsenek megjegyzések: