-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemell filé
- a páchoz: 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál mustár, só, őrölt bors;
- az avokádókrémhez: 1 érett avokádó, 2 evőkanál joghurt, 1 evőkanál extraszűz olívaolaj, 1 cikk fokhagyma reszelve, kevés citromlé, só, őrölt bors
- a tálaláshoz: citrom szeletek, metélőhagyma
Elkészítése:
- A páchoz valókat összekavarjuk.
- A húst megmossuk, kockra vágjuk, és alaposan megforgatjuk a marinádban. Legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük.
- Ezután fanyársakra húzzuk, majd grillrácson, szénen megsütjük.
- Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, a húsát pedig egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a többi összetevőt, és összeturmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.
Tipp: A nyársak mellé néhány előfőzött, kettévágott
krumplit, vagy főtt kukoricát is a grillrácsra helyezhetünk. A hús mellé kitűnő
köret lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése