-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirke felsőcomb
- 1 kis paradicsomkonzerv (40 dkg)
- 2 piros kápiapaprika
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 cikk fokhagyma
- só, őrölt bors
- kevés citromlé
- petrezselyemzöld
A túrós galuskához:
- 3 tojás
- kb 20 dkg liszt
- 10-15 dkg juhtúró
- pici só
- 2 evőkanál vaj
- 20 dkg szalonna
- 20 dkg tejföl
Elkészítése:
- Egy közepes edényben olajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, és kavargatva összepirítjuk.
- Rádobjuk a megmosott húst, hozzáadjuk a paradicsomot, együtt lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és 40 percig főzzük fedő alatt.
- A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, meg egy kevés meleg lével. Az ételhez kavarjuk, illetve ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és citromlével. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Miközben az étel fő elkészítjük a nokedlit. A tojásokat villával elhabarjuk, majd liszttel és pici sóval kikavarjuk. Forró, sós vízbe szaggatjuk egy kiskanállal, és addig főzzük alacsony lángon, amíg a tetejre feljönnek. Szűrőkanállal kiszedjük.
- Egy serpenyőben apró kockára vágott szalonnát pirítunk, majd félretesszük.
- A galuskát vajon lepirítjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, túróval és szalonnával megszórjuk, majd a csirkeragu mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése