2018. március 29., csütörtök

Karfiolos csicseriborsó fasírt






Maradékokból gyorsan finomat - ez lehetne ennek az ételnek a mottója. Nagyon finom, egészséges étel, és nemcsak ebben a formában, de főzelék mellé is simán fogyaszthatjuk.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 15 dkg karfiol
  • 12 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 3 dkg (zab)liszt
  • 1 lilahagyma
  • 1 tojás
  • 0,5-0,5 teáskanál kurkuma és őrölt paprika
  • só, őrölt bors
  • olaj a sütéshez

A joghurtos szószhoz: 

  • 20 dkg joghurt
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál reszelt torma
  • 1 teáskanál méz
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. 
  • A csicseriborsó levét leöntjük, átmossuk, majd a karfiollal, meg az apróra vágott hagymával, együtt késes aprítóban felaprítjuk. 
  • Ezután tojással, liszttel, sóval, illetve fűszerekkel összegyúrjuk. 
  • Kisebb pogácsákat-fasírtokat formázunk a masszából, majd forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. 
  • A szószhoz a hozzávalókat jól kikavarjuk, és a fasírt mellé kínáljuk.

Tipp: Salátát kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: