2018. március 14., szerda

Zöldhagymás sajtos pogácsa


-->

Nálam ez a legfinomabb diétás sós péksütemény. Gyakran készítem hol sajtosan, hol virslisen. mikor mi kerül a töltelékbe. A tészta nagyon finom, puha, és nagyon alacsony a szénhidráttartalma, ezért fogyókúra, diéta idején is lehet fogyasztani.
Általában többet készítek, lefagyasztom, így mindig van kéznél egészséges és laktató falat.
Ezt a receptet az internetről tanultam, majd kiírtam magamnak hogy mindig kéznél legyen. 

Hozzávalók: 

  • 100 g zabpehelyliszt
  • 15 g útifűmaghéj
  • 5 g keményítő (tápióka)
  • 2 dl langyos víz
  • 1,5 teáskanál só
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna

A töltelékhez: 

  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 2 zöldhagyma
  • 3-4 evőkanál vegyes magkeverék (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag stb) 
  • 1 tojás

Elkészítése: 


  • A tésztához először a folyékony hozzávalókat egy tálba öntjük, majd a száraz hozzávalókkal alaposan kikeverjük. A tészta lágy, de pihentetés után megfelelő állagú lesz. 20-30 percig állni hagyjuk.
  • Ezután enyhén lisztezett (zabliszt) felületen téglalap alakúra nyújtjuk.
  • Megszórjuk reszelt sajttal, és apróra vágott zöldhagymával, majd szorosan felcsavarjuk. 
  • Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 
  • Végül megkenjük tojással, megszórjuk magokkal, és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: