-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált sertéshús
- 3 evőkanál zsemlemorzsa (helyette 1 evőkanál útifűmaghéj vagy zabkorpa)
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 csilipaprika
- 1 szikkadt zsemle (teljes kiőrlésű)
- só, őrölt bors
A lencséhez:
- 15 dkg vörös lencse
- 2 sárgarépa
- 2 szárzeller
- 1 nagy zöld paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- darabka gyömbér
- 1 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 3 evőkanál dió
- kevés currypor
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A sárgarépát, a paprikát, meg a zellert vékony csíkokra vágjuk.
- A hagymát apróra vágva 1 evőkanál kókuszzsíron egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, meg a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal, reszelt gyömbérrel ízesítjük, felöntjük 3 dl vízzel, és 8 percig főzzük. A végén a tejszínt is hozzáadjuk.
- A lencsét megmossuk, majd puhára főzzök, és a zöldségekkel összekavarjuk.
- A zsemlét 1,5 dl vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és alaposan összegyúrjuk a hússal, az apróra vágott vöröshagymával, a zsemlemorzsával, az apróra vágott csilivel (a magokat előtte szedjük ki). Sóval és borssal fűszerezzük, kisebb golyókat formázunk, és enyhén kilapogatjuk.
- A húspogácsákat a maradék kókuszzsíron pirosra sütjük, és grillpálcákra húzzuk.
- Zöldséges lencsével, illetve apróra vágott, pörkölt dióval megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése