2018. március 8., csütörtök

Fasírtnyársak zöldséges lencsével


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa (helyette 1 evőkanál útifűmaghéj vagy zabkorpa)
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csilipaprika
  • 1 szikkadt zsemle (teljes kiőrlésű)
  • só, őrölt bors

A lencséhez: 

  • 15 dkg vörös lencse
  • 2 sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • 1 nagy zöld paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • darabka gyömbér
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 3 evőkanál dió
  • kevés currypor
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A sárgarépát, a paprikát, meg a zellert vékony csíkokra vágjuk. 
  • A hagymát apróra vágva 1 evőkanál kókuszzsíron egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, meg a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal, reszelt gyömbérrel ízesítjük, felöntjük 3 dl vízzel, és 8 percig főzzük. A végén a tejszínt is hozzáadjuk. 
  • A lencsét megmossuk, majd puhára főzzök, és a zöldségekkel összekavarjuk. 
  • A zsemlét 1,5 dl vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és alaposan összegyúrjuk a hússal, az apróra vágott vöröshagymával, a zsemlemorzsával, az apróra vágott csilivel (a magokat előtte szedjük ki). Sóval és borssal fűszerezzük, kisebb golyókat formázunk, és enyhén kilapogatjuk. 
  • A húspogácsákat a maradék kókuszzsíron pirosra sütjük, és grillpálcákra húzzuk. 
  • Zöldséges lencsével, illetve apróra vágott, pörkölt dióval megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: