-->
Hozzávalók 2 személyre:
- 6 szál zöld spárga
- 2 összmarék rukkola saláta
- 10 dkg uborka
- 10 dkg fetasajt
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só, őrölt bors
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A spárgát megmossuk, a vastagabb végein a keményebb részt levágjuk. Tepsibe sorakoztatjuk, meglocsoljuk olajjal, citromlével, sóval, meg borssal, és alaposan összeforgatjuk. 5 percig sütjük.
- Az uborkát megmossuk, és zöldséghámozóval vékonyra szeljük. Közben egy tálkában alaposan kikavarjuk az öntethez valókat.
- A salátát megmossuk, és az uborkával együtt tálra rendezzük. Összeforgatjuk az öntettel, a tetejét pedig kirakjuk sült spárgával, illetve megszórjuk morzsolt fetasajttal. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése