2018. március 6., kedd

Mexikói leves kolbásszal


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 20 dkg pikáns sütni való kolbász, 
  • 20 dkg csemegekukorica (fagyasztott), 
  • 1-1 kis konzerv (40 dkg) vörösbab és hámozott paradicsom, 
  • 1-1 zöld-és piros színű paprika, 
  • 1 lilahagyma, 
  • 0,5 avokádó, 
  • 1 zöldhagyma, 
  • só, őrölt bors, 
  • pici cukor és citromlé, 
  • őrölt csili

Elkészítése: 

  • A kolbászt karikára vágva egy fazékban lepirítjuk (zsiradék hozzáadása nélkül). Ezután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, illetve a kis kockára vágott kétféle paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 percig főzzük. 
  • Leszűrjük és átmossuk a babot, majd a kukoricával együtt a leveshez adjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, és további 10 percig főzzük. 
  • Végül őrölt borssal, cukorral, csilivel, és citromlével ízlés szerint fűszerezzük. 
  • A kolbászt belekavarjuk, majd a levest tálaláskor megszórjuk avokádókockával, és zöldhagyma darabokkal.

Nincsenek megjegyzések: