Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- 1 dl tejföl
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors
- kevés apróra vágott petrezselyemzöld
A túrós galuskához:
- 10 dkg juhtúró
- 1 tojás
- annyi liszt, hogy galuska állagú tésztát kapjunk
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, megmossuk, és apróra
vágjuk. Egy fazékban, forró olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az kockára
vágott petrezselyemgyökeret, meg a sárgarépát. Kavargatva lepirítjuk,
megszórjuk liszttel, ezt is lepirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel. 10-15
percig fedő alatt pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót. Felöntjük annyi
vízzel, amennyi bőven ellepi, sóval ízesítjük, és további 5 percig főzzük.
Közben elkésztjük a galuskát: egy tálkában összeturmixoljuk a túrót tojással,
majd liszttel kikavarjuk. Amikor a leves elkészült, takarékra vesszük a lángot,
és evőkanállal a masszából galuskákat szaggatunk a levesbe. Alacsony lángon 3-4
percig főzzük. A tejfölet elkeverjük paprikával, meg egy kevés meleg level,
majd a levesbe kavarjuk. Végül ízesítjük ecettel, őrölt borssal, és apróra
vágott petrezselyemzölddel.
-->
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése