2018. március 11., vasárnap

Epres joghurtkrém


-->


Az eper persze még nem az igazi, de már muszáj belekóstolni, mert nagyon várjuk a tavaszt :)

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 52 dkg natúr joghurt
  • 35 dkg eper
  • 4 dl habtejszín
  • 13 dkg eritrit (vagy ki amivel édesít)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 teáskanál zselatin


A díszítéshez: 
  • néhány szem eper
  • citromfű, vagy menta


Elkészítése: 

  • Az epret alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd 5 dkg édesítővel összeturmixoljuk. 
  • A joghurtot, a maradék eritritet, a vaníliát, meg a citromhéjat kikavarjuk. Egy kis edénykében 2 evőkanálnyit elkeverünk a zselatinporral, majd alacsony lángon, folyamatosan kavargatva, felmelegítjük (forralni nem szabad). Ezután a joghurthoz kavarjuk. 
  • A tejszínt kemény habbá verjük, a végén pedig belekavarunk 5 evőkanálnyi eperpürét. Összeállítjuk a poharas desszertet: négy tetszőleges pohárba eloszlatjuk egyenletesen a joghurtkrémet, majd mindenikre szétosztjuk az epres habot. 
  • Végül a tetejére kanalazzuk az eperpürét, és a desszertet legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed.

Megj: A cukor mennyisége az eper édességétől függően változhat.

Nincsenek megjegyzések: