2018. március 2., péntek

Csokoládés-almás fánkocskák


-->

Összetételének köszönhetően ez egy egészséges, szénhidrátcsökkentett fánk, melyet akár vacsorára is nyugodtan ehetik azok is, akik egyébként ilyenkor már nem fogyasztanak szénhidrátot.
Reggelire is nagyon jó választás, de dobozban bárhová magunkkal is vihetjük ezt a finom és diétás finomságot.


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 10 dkg zabliszt
  • 3 dkg útifűmaghéj
  • 3 dkg keményítő (pl tápióka)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál eritrit (vagy ki mit használ édesíteni)
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • kb 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • kevés vanília aroma és reszelt citromhéj
  • csipetnyi só
  • 5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 0,5 zöldalma
  • kókuszreszelék
  • a sütéshez kókuszzsír

Elkészítése: 

  • Egy tálban először kikavarjuk a tojást, a vizet, a citromlevet, meg a cukrot, majd a száraz hozzávalókkal jól összegyúrjuk. A tésztát 5 percig pihentetjük, ezalatt szépen összeáll.  
  • Enyhén lisztezett felületen kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kerek formával kiszaggatjuk. Forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. 
  • A csokoládét felolvasztjuk, amjd mindenik fánkot megcsurgatjuk, a tetejére pedig alma darabkákat, és kókuszreszelket helyezünk. 
  • Dobozban bárhová magunkkal vihetjük.


Nincsenek megjegyzések: