-->
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 cukkini
- 1 nagy piros színű paprik
- 4 zsenge sárgarépa
- 2 zöldhagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szárított oregánó vagy bazsalikom
- só, őrölt bors
Az öntethez:
- 1 érett avokádó
- 1 kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- 2 evőkanál sűrű natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Megmossuk a zöldségeket, a cukkinit meg a paprikát közepes nagyságú kockára, a répát pedig vékony hasábokra vágjuk. Egy alufóliával bélelt tepsire szórjuk a fokhagymacikkekkel együtt, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk fűszerekkel, majd kézzel jól összeforgatjuk. 220 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
- Közben előkészítjük az öntetet: az avokádó húsát kanállal egy tálkába kaparjuk, meglocsoljuk citromlével, illetve a többi hozzávalót is hozzáadjuk.
- Amikor a zöldségek megsültek, a fokhagymát kiszedjük, és a héjából kinyomva, ezt is az avokádóhoz adjuk. Összeturmixoljuk, közben 2-3 evőkanál vízzel hígitjuk, hogy kissé folyós legyen.
- A sült zöldségeket meg az öntetet ízlés szerint sózzuk. Tálaláskor a sült zöldsélgeket friss zöldsaláta ágyra helyezzük, végül pedig avokádó öntettel meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése