2018. február 28., szerda

Sültzöldség saláta avokádó öntettel


-->


Hozzávalók 2 személyre: 

  • 1 cukkini
  • 1 nagy piros színű paprik
  • 4 zsenge sárgarépa
  • 2 zöldhagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított oregánó vagy bazsalikom
  • só, őrölt bors

Az öntethez: 

  • 1 érett avokádó
  • 1 kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál sűrű natúr joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Megmossuk a zöldségeket, a cukkinit meg a paprikát közepes nagyságú kockára, a répát pedig vékony hasábokra vágjuk. Egy alufóliával bélelt tepsire szórjuk a fokhagymacikkekkel együtt, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk fűszerekkel, majd kézzel jól összeforgatjuk. 220 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. 
  • Közben előkészítjük az öntetet: az avokádó húsát kanállal egy tálkába kaparjuk, meglocsoljuk citromlével, illetve a többi hozzávalót is hozzáadjuk. 
  • Amikor a zöldségek megsültek, a fokhagymát kiszedjük, és a héjából kinyomva, ezt is az avokádóhoz adjuk. Összeturmixoljuk, közben 2-3 evőkanál vízzel hígitjuk, hogy kissé folyós legyen. 
  • A sült zöldségeket meg az öntetet ízlés szerint sózzuk. Tálaláskor a sült zöldsélgeket friss zöldsaláta ágyra helyezzük, végül pedig avokádó öntettel meglocsoljuk.


Nincsenek megjegyzések: