2018. február 21., szerda

Sajtos-brokkolis spagetti pirított szalonnával


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg baconszalonna
  • 12 dkg sajt (gouda)
  • 3 dkg kókuszzsír (vagy vaj)
  • 3 dkg zabliszt (vagy sima liszt)
  • 5 dl tej
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet (vagy citromlé)
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A spagettit megfőzzük sós vízben, a csomagoláson jelzett ideig, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. 
  • Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott bacont. 
  • Közben vizet forralunk, és a rózsáira szedett brokkolit 5 perc alatt megfőzzük. Rögtön jéghideg vízbe tesszük, majd miután kihűlt, leszűrjük. Egészen apróra szedjük. 
  • Amíg  a spagetti, meg a brokkoli fő, egy serpenyőben vajat olvasztunk. Megszórjuk liszttel, majd kavargatva enyhén lepirítjuk. Felöntjük tejjel, és lassú tüzön addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik. Ekkor a tűzről levesszük, belekavarjuk a reszelt sajtot, illetve ízesítjük sóval, borssal, meg balzsamecettel. 
  • Belekavarjuk a brokkolit, és a spagettit, alaposan összeforgatjuk, majd tálaláskor megszórjuk pirított szalonnával.

Nincsenek megjegyzések: