-->
Praktikus ételnek tartom ezeket a tekercses ételeket, mert szinte bármivel tölthető, amit szeretünk, és jól elkészíthető egészséges, diétás változatban is.
Készen is vásárolhatjuk a tortilla lapokat, de én azt mondom, nem kell sajnálni azt a pár perc fáradtságot, hogy elkészítsük, mert sokkal jobban járunk egészségileg. Szinte alig szükséges hozzá valami: liszt (valamilyen teljes értékű), tojás, víz, só, és serpenyőben 1-2 perc, máris megsül.
A mogyorószósz külön említést érdemel, szerintünk az egyik legfinomabb húsok mellé fogyasztható mártás, ezt mindenképp ajánlom kipróbálni!
A praktikusságra visszatérve: ezt az ételt magunkkal vihetjük, és bárhol, út közben is elfogyaszthatjuk, elegendő értékes tápanyaghoz juttatva így a szervezetünket. Melegíteni nem szükséges, és nagyon finom!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 tortilla lap (zablisztből készítettem)
- 2 csirkemell filé
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kígyóuborka
- 0,5 kisebb jégsaláta
- só, őrölt bors
- apróra vágott petrezselyemzöld
A mogyorószószhoz:
- 6 dkg puha mogyoróvaj
- 1-1 evőkanál olívaolaj, szójaszósz, rizsecet (helyette 0,5 evőkanál balzsamecet vagy citromlé), reszelt gyömbér, és citromlé
- 2 kisebb cikk reszelt fokhagyma
- ízlés szerint csilipapirka
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
- A csirkemellet kis kockára felvágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy grillserpenyőben megpirítjuk.
- A sárgarépát meghámozzuk, zöldséghámozóval csíkokra szeljük, az uborkát jól megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A jágsalátát megmossuk, és szintén csíkokra vágjuk.
- A szószhoz valókat összeturmixoljuk.
- A tortilla lapok közepére egyenletesen eloszlatjuk a húst, illetve a zöldségeket. Meglocsoljuk szósszal, megszórjuk petrezselyemzölddel, és szorosan felcsavarjuk. Darabokra vagdaljuk, majd egy kevés szósz társaságában dobozba helyezzük.
Tipp: A doboz tartalmát nassolnivalóval is kiegészíthetjük
(pl friss gyümölcs).
Megj: A zöldségek változhatnak, pl használhatunk: piros
színű paprikát, lilakáposztát, avokádót, szárzellert stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése