2018. február 19., hétfő

Csirkés tortilla falatok mogyorószósszal


-->





Praktikus ételnek tartom ezeket a tekercses ételeket, mert szinte bármivel tölthető, amit szeretünk, és jól elkészíthető egészséges, diétás változatban is.
Készen is vásárolhatjuk a tortilla lapokat, de én azt mondom, nem kell sajnálni azt a pár perc fáradtságot, hogy elkészítsük, mert sokkal jobban járunk egészségileg. Szinte alig szükséges hozzá valami: liszt (valamilyen teljes értékű), tojás, víz, só, és serpenyőben 1-2 perc, máris megsül.

A mogyorószósz külön említést érdemel, szerintünk az egyik legfinomabb húsok mellé fogyasztható mártás, ezt mindenképp ajánlom kipróbálni!

A praktikusságra visszatérve: ezt az ételt magunkkal vihetjük, és bárhol, út közben is elfogyaszthatjuk, elegendő értékes tápanyaghoz juttatva így a szervezetünket. Melegíteni nem szükséges, és nagyon finom!

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 2 tortilla lap (zablisztből készítettem)
  • 2 csirkemell filé
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kígyóuborka
  • 0,5 kisebb jégsaláta
  • só, őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyemzöld

A mogyorószószhoz: 

  • 6 dkg puha mogyoróvaj
  • 1-1 evőkanál olívaolaj, szójaszósz, rizsecet (helyette 0,5 evőkanál balzsamecet vagy citromlé), reszelt gyömbér, és citromlé
  • 2 kisebb cikk reszelt fokhagyma
  • ízlés szerint csilipapirka
  • 0,5 dl víz

Elkészítése: 

  • A csirkemellet kis kockára felvágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy grillserpenyőben megpirítjuk. 
  • A sárgarépát meghámozzuk, zöldséghámozóval csíkokra szeljük, az uborkát jól megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A jágsalátát megmossuk, és szintén csíkokra vágjuk. 
  • A szószhoz valókat összeturmixoljuk. 
  • A tortilla lapok közepére egyenletesen eloszlatjuk a húst, illetve a zöldségeket. Meglocsoljuk szósszal, megszórjuk petrezselyemzölddel, és szorosan felcsavarjuk. Darabokra vagdaljuk, majd egy kevés szósz társaságában dobozba helyezzük.

Tipp: A doboz tartalmát nassolnivalóval is kiegészíthetjük (pl friss gyümölcs).
Megj: A zöldségek változhatnak, pl használhatunk: piros színű paprikát, lilakáposztát, avokádót, szárzellert stb.

Nincsenek megjegyzések: