Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg sertésszűz
- 20 dkg zöldborsó
- 5 kisebb szikkadt zsemle (teljes kiőrlésű)
- 1 kisebb zellerszár
- 1 vöröshagyma
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl húslapalé
- 1 dl fehérbor
- 1 marék zöldfűszer (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
- 3 evőkanál vaj
- 8 szelet sonka (prosciutto)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál tejszín
- só, őrölt bors
-->
Elkészítése:
- A zsemlét darabokra tépkedjük, és egy tálban meleg tejbe, illetve alaplébe áztatjuk.
- Egy serpenyőben 1 evőkanélnyi vajat forrósítunk, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, illetve a zellert. Ezután a kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott zöldfűszerekkel, meg a tojással összegyúrjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
- A húst megmossuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy közben ne vágjuk ketté. Kissé kiklopfoljuk, sóval és borssal megszórjuk, majd 4 evőkanálnyi masszát helyezünk rá. Felcsavarjuk, és fogvájóval összetűzzük. 8 szeletere vágjuk, és minden szeletet sonkába tekerünk. Olajon megsütjük – 5 perc után felöntjük borral.
- Közben egy fazékban sós vizet forralunk. A maradék masszából kis gombócokat formázunk, és megfőzzük.
- 5 perccel a főzés befejezése előtt hozzáadjuk a borsót is, majd mindkettőt leszűrjük. Serpenyőben, 1 evőkanálnyi vajon megpirítjuk. Tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük.
- A sült húst szaftjával meglocsoljuk, mellé kínáljuk a tejszínes borsót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése