Hozzávalók 4
személyre:
- 30 dkg tofu
- 25 dkg sárgaborsó
- 4 dl kókusztej (tehéntejjel is készülhet)
- 2 dkg gyömbérgyökér
- 2 cikk fokhagyma
- 8 evőkanál olívaolaj
- 0,5 piros csilipaprika
- evőkanál citromlé
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 teáskanál őrölt kurkuma
- só
Elkészítése:
- Egy fazékban, 2 evőkanál olajon hirtelen lepirítjuk az apróra vágott csilit, fokhagymát, meg gyömbért. Hozzáadjuk a borsót, a krukumát, és megkavargatjuk. Kókusztejjel és 4 dl vízzel felöntjük, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.
- Közben összeturmixolunk 4 evőkanál olajat és petrezselyemzöldet.
- A tofut kb 2 cm-es kockára vágjuk, feltűzzök fanyársakra, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon minden oldalán megpirítjuk.
- A levest összeturmixoljuk, és citromlével, sóval ízesítjük. Petrezselyemolajjal meglocsolva, tofu nyársakkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése