2018. január 30., kedd

Sárgaborsó krémleves tofu nyárssal



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 30 dkg tofu
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 4 dl kókusztej (tehéntejjel is készülhet)
  • 2 dkg gyömbérgyökér
  • 2 cikk fokhagyma
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 piros csilipaprika
  • evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál őrölt kurkuma



Elkészítése: 

  • Egy fazékban, 2 evőkanál olajon hirtelen lepirítjuk az apróra vágott csilit, fokhagymát, meg gyömbért. Hozzáadjuk a borsót, a krukumát, és megkavargatjuk. Kókusztejjel és 4 dl vízzel felöntjük, és kb 30 perc alatt puhára főzzük. 
  • Közben összeturmixolunk 4 evőkanál olajat és petrezselyemzöldet. 
  • A tofut kb 2 cm-es kockára vágjuk, feltűzzök fanyársakra, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olajon minden oldalán megpirítjuk. 
  • A levest összeturmixoljuk, és citromlével, sóval ízesítjük. Petrezselyemolajjal meglocsolva, tofu nyársakkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: