Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemell filé
- 50 dkg csirkecomb
- 1 csicseriborsó konzerv (24 dkg)
- 4 lilahagyma
- 3 citrom
- 4 cikk fokhagyma
- 7 evőkanál olívaolaj
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- 4 dl zöldségalaplé
- 80 ml fehérbor
- 1 marék petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítése:
1.
A húst megmossuk, majd egy tálban alaposan
összekavarjuk sóval, borssal, paprikával, meg olajjal.
2.
A csirkecombokat egy tepsibe helyezzök,
felöntjük borral, alaplével, illetve 1 citrom levével, és 200 fokos sütőben 30
percig sütjük.
3.
Ekkor kivesszük, és hozzáadjuk a szeletekre
vágott hagymát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, illetve a csirkemellet. Jól
meglocsoljuk a tepsiben lévő folyadékkal.
4.
További 20 perc alatt készre sütjük, közben
néhányszor meglocsolhatjuk.
5.
Közben egy grillserpenyőt felforrósítunk. A
citromokat három részre vágjuk, és enyhén megkaramellizáljuk a serpenyőben.
6.
A csicseriborsós ropogós csirkét gazdagon
megszórjuk petrezselyemzölddel, és grillezett citrommal szervírozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése