2018. január 2., kedd

Csicseriborsós ropogós sült csirke grillezett citrommal



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg csirkecomb
  • 1 csicseriborsó konzerv (24 dkg)
  • 4 lilahagyma
  • 3 citrom
  • 4 cikk fokhagyma
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 80 ml fehérbor
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors


Elkészítése:

1.     A húst megmossuk, majd egy tálban alaposan összekavarjuk sóval, borssal, paprikával, meg olajjal.
2.     A csirkecombokat egy tepsibe helyezzök, felöntjük borral, alaplével, illetve 1 citrom levével, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
3.     Ekkor kivesszük, és hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, illetve a csirkemellet. Jól meglocsoljuk a tepsiben lévő folyadékkal.
4.     További 20 perc alatt készre sütjük, közben néhányszor meglocsolhatjuk.
5.     Közben egy grillserpenyőt felforrósítunk. A citromokat három részre vágjuk, és enyhén megkaramellizáljuk a serpenyőben.
6.     A csicseriborsós ropogós csirkét gazdagon megszórjuk petrezselyemzölddel, és grillezett citrommal szervírozzuk.

Nincsenek megjegyzések: