Pihe-puha, ízletes, és egészséges zsemle. A hozzáadott rostoknak (cukkini, útifűmaghéj) köszönhetően lassítja a szénhidrát felszívódását, ezért fogyni vágyók is fogyaszthatják.
Fagyasztható, ezért egyszerre akár több adagot is készíthetünk, hogy mindig legyen kéznél.
Hozzávalók 6
zsemléhez:
- 17,5 dkg zabliszt (plusz egy kevés a formázáshoz)
- 2,5 dkg útifűmaghéj (psyllium husk)
- 10 dkg reszelt cukkini
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- 110 ml víz
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál só
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
A kenéshez meg a zsóráshoz:
- 2 evőkanál ketchup
- szezámmag
Elkészítése:
- Egy tálban összekavarjuk először a cukkinit (nem kell kicsavarni!), a tojásokat, a tojásfehérjét, a vizet, meg a citromlevet. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az útifűmaghéjat, a sót, a fokhagymát, meg a szódabikarbónát, és jól kikavarjuk. Lágy, ragacsos masszát kapunk, amit 10 percig pihentetünk.
- A tészta ezalatt szépen összeáll, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Lisztes kézzel gömbölyűre formázzuk, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, lekenjük ketchuppal, illetve megszórjuk szezámmaggal.
- 200 fokos sütőben 25-27 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése