2018. január 17., szerda

Sonkás brokkoli krémleves



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 40 dkg brokkoli
  • 40 dkg krumpli
  • 8 evőkanál sonka kockára vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál menta
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • kenyérszeletek a tálaláshoz


Elkészítése: 

  • Egy fazékban olajat forrósítunk, majd megpároljuk rajta a sonkát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. 
  • Meghámozzuk a krumplit, kockára vágjuk, a hagymás alaphoz adjuk, és kavargatva megpirítjuk. Felöntjük 1,2 l vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. 
  • A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk az ételízesítővel együtt. 
  • Ezután az egészet összeturmixoljuk, sózzuk és borsozzuk, végül mentával, és sonkával megszórva tálaljuk. 
  • Pirított kenyérszeleteket kínálhatunk mellé. 

Nincsenek megjegyzések: