Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg krumpli
- 8 evőkanál sonka kockára vágva
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál menta
- só
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- kenyérszeletek a tálaláshoz
Elkészítése:
- Egy fazékban olajat forrósítunk, majd megpároljuk rajta a sonkát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
- Meghámozzuk a krumplit, kockára vágjuk, a hagymás alaphoz adjuk, és kavargatva megpirítjuk. Felöntjük 1,2 l vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
- A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk az ételízesítővel együtt.
- Ezután az egészet összeturmixoljuk, sózzuk és borsozzuk, végül mentával, és sonkával megszórva tálaljuk.
- Pirított kenyérszeleteket kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése