2018. február 7., szerda

Spenótos-krémsajtos csirkerolád



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 15 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 10 dkg baconszalonna
  • 5 dkg spenótlevél
  • só, őrölt bors


-->
Elkészítése: 

  • A hússzeleteket fóliával letakarjuk, és vékonyra klopfoljuk. 
  • Minden szeletet sózunk és borsozunk, megkenjük krémsajttal, majd kirakjuk a megmosott spenótlevelekkel. 
  • Szorosan felcsavarjuk, és mindenik  tekercset szalonnába göngyölünk. Fogvájóval megtűzzük, majd egy serpenyőben minden oldalán körbepirítjuk. Ezután tűzálló tálba helyezzük, és 200 fokos sütőben megsütjük. 
  • A sütés végén emelhetjük a hőfokot, hogy így a szalonna a kellőképpen megpirulhasson. Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: