-->
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 összmarék bébispenót
- 5 dkg lágysajt (pl. camembert)
- 0,5 lilahagyma
- 6 szelet baconszalonna
- 1 alma
- 1 marék dióbél
- kevés citromlé
Az öntethez:
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál piros balzsamecet
- 0,5 teáskanál cukor
- 0,5 teáskanál mustár
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A dióbelet késsel apróra vagdossuk, majd száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
- Ezután az apróra vágott baconszalonnát ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
- Megmossuk a spenótot, egy nagy tálban összekavarjuk a vékonyra szelt lilahagymával, és a kis kockára vágott sajttal. Ízlés szerint sózzuk.
- Összekavarjuk az öntethez valókat, és a salátára öntjük.
- Az almát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
- Tányérra tálaljuk a salátát, a tetejét pedig kirakjuk almaszeletekkel, dióval, és ropogós szalonnadarabokkal. Frissen őrölt borssal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése