2018. február 14., szerda

Duplacsokis epres kocka



Örök megúnhatatlan kedvenc, a brownie, ezúttal eperrel gazdagítva, és még több csokoládéval :)
Mivel még nincs eperszezon, természetesen más gyümölccsel is készülhet.

Hozzávalók a tésztához: 

  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé (50 %-os kakaótartalmú)
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 teáskanál sütőpor

A csokoládékrémhez: 

  • 15 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 3 dl tejszín 
  • 20 dkg eper, citromfű


-->
Elkészítése: 

  • A tésztához a vajat, meg a csokoládét vízgőz fölött (vagy mikróban) felolvasztjuk. 
  • Az egész tojásokat kb 4 percig habosítjuk mixerrel, a végén a cukrot is hozzáadva. Sűrű, világos habos állagot kell kapnunk. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládét, a vaníliát, végül a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát egy kis méretű tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje kezd megszilárdulni, de  közepe még kissé lágy (a brownie akkor jó, ha nincs túlsütve). 
  • Miután a tészta kihült, kirakjuk megmosott, félbevágott eperrel. 
  • A krémhez a tejszínt egy edényben felmelegítjük, majd belekavarjuk az apróra tördelt csokoládét, és kavargatjuk, amíg elolvad. Végül a süteményre simítjuk, majd dermedés után szeleteljük. 
  • Citromfűvel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: