Örök megúnhatatlan kedvenc, a brownie, ezúttal eperrel gazdagítva, és még több csokoládéval :)
Mivel még nincs eperszezon, természetesen más gyümölccsel is készülhet.
Mivel még nincs eperszezon, természetesen más gyümölccsel is készülhet.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé (50 %-os kakaótartalmú)
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília
- 1 teáskanál sütőpor
A csokoládékrémhez:
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 3 dl tejszín
- 20 dkg eper, citromfű
-->
Elkészítése:
- A tésztához a vajat, meg a csokoládét vízgőz fölött (vagy mikróban) felolvasztjuk.
- Az egész tojásokat kb 4 percig habosítjuk mixerrel, a végén a cukrot is hozzáadva. Sűrű, világos habos állagot kell kapnunk. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládét, a vaníliát, végül a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát egy kis méretű tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje kezd megszilárdulni, de közepe még kissé lágy (a brownie akkor jó, ha nincs túlsütve).
- Miután a tészta kihült, kirakjuk megmosott, félbevágott eperrel.
- A krémhez a tejszínt egy edényben felmelegítjük, majd belekavarjuk az apróra tördelt csokoládét, és kavargatjuk, amíg elolvad. Végül a süteményre simítjuk, majd dermedés után szeleteljük.
- Citromfűvel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése