2018. március 20., kedd

Egybensült fasírt zöldségágyon







Hozzávalók 6-8 személyre:


  • 80 dkg darált sertéshús
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dkg joghurt
  • 2 vösöhagyma
  • 2 lilahagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 tojás
  • 2 cikk fokhagyma
  • 8 kakukkfű ág
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom (vagy ketchup)
  • 1 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors



Elkészítése:

 Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meg fokhagymát.    
Egy nagy tálban összegyúrjuk a fasírthoz valókat: a darált húst, a tojásokat, a joghurtot, a mustárt, a zsemlemorzsát, egy kevés kakukkfüvet, illetve sót és borsot.
A masszából egy nagyobb óvális fasírtot formázunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kirakjuk szeletekre vágott lilahagymával, és paradicsommal. Ráfektetjük a húst.
Meglocsoljuk a maradék olajjal, és kirakjuk fűszerűgakkal.
180 fokos sütőben kb 60 perc alatt pirosra sütjük.
Miután a sütőből kivesszük, néhány percig pihenni hagyjuk, majd szeleteljük. A zöldségeket mellé tálaljuk.
Tipp: Tetszés szerint bármilyen köretet készíthetünk, nagyon jól illik mellé a fehér besamell mártás.

Nincsenek megjegyzések: