2018. március 15., csütörtök

Alma-répa krémleves


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 alma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál reszelt torma
  • só, őrölt bors
A tálaláshoz: 

  • 3 dkg füstölt csirkemell
  • néhány almaszelet
  • őrölt bors

Elkészítése: 

  • A hagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük. 
  • Meghámozzuk és megmossuk a sárgarépát, majd szeletekre vágva a hagymás alapon kavargatva lepirítjuk. Felöntjük paradicsomlével, és 10 percig főzzük. Ezután a megpucolt és szeletekre vágott almát is hozzáadjuk, és puhára pároljuk. 
  • A levest összeturmixoljuk, majd tormával, és tejföllel ízesítjük. 
  • Füstölt csirkemell darabokkal, almaszeletekkel, illetve őrölt borssal megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: