Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nyúlcomb (első és hátsó)
- 5 dl paradicsomlé
- 10 dkg zöld olívabogyó (mag nélküli)
- 1 édeskömény
- 4 narancs
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl fehérbor
- 1-1 evőkanál kakukkfű és petrezselyemzöld
- 2 babérlevél
- 0,5 teáskanál őrölt fahéj
- 2-3 teáskanál cukor
- só, őrölt bors
Elkészítése:
1.
Egy mozsárban alaposan összezúzzuk a fűszereket:
a petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet, 1 narancs lereszelt héját,
illetve a fahéjat.
2.
A húst megsózzuk és borsozzuk, majd egy
serpenyőben, az olajon mindkét oldalán megpirítjuk.
3.
Az édeskömény külső rétegét eltávolítjuk, és
szeletekre vágjuk.
4.
A húst bekenjük a fűszerkeverékkel. Tepsibe
szórjuk az édesköményt, a fokhagymát héjastól, meg a szeletekre vágott hagymát,
majd a nyúlcombokat ráhelyezzük.
5.
Felöntjük borral, paradicsomlével, illetve 2
narancs kifacsart levével.
6.
Fóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben 60
percig pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, megszórjuk olívabogyóval,
illetve a megmaradt narancsdarabokkal. Végül további 20-30 percig sütjük 200
fokon (időnként locsoljuk meg a saját levével).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése