2018. március 17., szombat

Csőben sült nyúl mediterrán módra




Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 nyúlcomb (első és hátsó)
  • 5 dl paradicsomlé
  • 10 dkg zöld olívabogyó (mag nélküli)
  • 1 édeskömény
  • 4 narancs
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 cikk fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1-1 evőkanál kakukkfű és petrezselyemzöld
  • 2 babérlevél
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 2-3 teáskanál cukor
  • só, őrölt bors


Elkészítése:

1.     Egy mozsárban alaposan összezúzzuk a fűszereket: a petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet, 1 narancs lereszelt héját, illetve a fahéjat.
2.     A húst megsózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben, az olajon mindkét oldalán megpirítjuk.
3.     Az édeskömény külső rétegét eltávolítjuk, és szeletekre vágjuk.
4.     A húst bekenjük a fűszerkeverékkel. Tepsibe szórjuk az édesköményt, a fokhagymát héjastól, meg a szeletekre vágott hagymát, majd a nyúlcombokat ráhelyezzük.
5.     Felöntjük borral, paradicsomlével, illetve 2 narancs kifacsart levével.
6.     Fóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben 60 percig pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, megszórjuk olívabogyóval, illetve a megmaradt narancsdarabokkal. Végül további 20-30 percig sütjük 200 fokon (időnként locsoljuk meg a saját levével).

Nincsenek megjegyzések: