2018. április 24., kedd

Sajtszószos cukkinis csirkeragu



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 cukkini (20-25 dkg)
  • 20 dkg reszelt sajt (sima és füstölt vegyesen)
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 1-2 teáskanál mustár
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, őrölt bors, néhány bazsalikomlevél

Elkészítése: 

  • A húst meg a cukkinit kisebb kockára vágjuk, és egy serpenyőben, vajon megpároljuk. Sózzuk és borsozzuk. 
  • Közben egy edényben a tejszínt felmelegítjük, hozzákavarjuk a sajtot, és lassú tüzön, kavargatva egybeolvasztjuk. Sóval, borssal, mustárral, és reszelt fokhagymával ízesítjük., majd belekavarjuk a húsos ragut. 
  • Friss bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.
Rizs, bulgur, vagy tésztaköret illik mellé, mi barnarizzsel fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések: