Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- 20 dkg liszt
- 2 fej hagyma
- 15 dkg szalonna
- só
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
- A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi vízben, amennyi éppen csak ellepi, főni tesszük. Amíg a krumpli fő, a szalonnát apró kockára vágva zsírjára sütjük és a szintén apróra vágott hagymát megpirítjuk rajta. Amikor a krumpli megfőtt, saját levében összetörjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd a masszát jól összedolgozzuk. A hagymás zsírba mártogatott kanállal a krumpliból galuskákat szaggatunk, majd a serpenyőbe tesszük és megpirítjuk. Tányérra szedjük és tejföllel meglocsolva tálaljuk.Akár köretként is elképzelhető.
6 megjegyzés:
Ez igen, nagyon jól néz ki. :)))
Mi nagyon, nagyon szeretjük és nem tudok eleget készíteni belőle.:-)
Még sosem készítettem, de finom
Jó kis népi étel, én nagyon kedvelem, nejem nem annyira. Egyszer megettem belőle kedvemre egy fél tepsivel, kb. 5-6 adagnyit, hát másnap is úgy éreztem, mintha köveket kéne megemésszek, pedig igen erős gyomrom van.
De ha így kívántatod, akkor bűnbe fogunk esni:)
Ilyen finomságok kerülnek az utamba, erre szénhidrát-szegény diétán vagyok:((
Megjegyzés küldése