Szintén a férjem szülinapjára készült. A recept egy kisfüzetből származik, rengeteg lefűzött receptem van, azok között találtam.
A tésztát magam készítettem, illetve a gyerekek is sokat segítettek. Egyedül nem is lettem volna meg vele, nagyon munkás ilyen spirál alakúra készíteni.
Az étel amúgy finom lett, viszont a múltkori tésztával biztosan sokkal jobban ízlett volna nekem. Férjem pedig váltig állítja, hogy nincs vele semmi gond. Úgyhogy majdnem egyedül ette meg az egészet :)
Hozzávalók:
- 40 dkg száraztészta (4 tojásból)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 tojás
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors, szerecsendió
- 10 dkg reszelt edami sajt
- 1-2 evőkanál apróra vágott bazsalikom (szárazat használtam)
- 10 dkg gorgonzola
- 2 paradicsom
- olaj
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd összekevarjuk az olívaolajjal.
- A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, reszelt sajtot, bazsalikomot. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és összekavarjuk a kifőtt tésztával.
- Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, beletesszük a tésztát és rászórjuk a gorgonzolát. Kirakjuk paradicsomcikkekkel és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.
A fotó olyan amilyen, futtában fotóztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése