2011. szeptember 18., vasárnap

Zöldszószos tészta pirított sonkával


Ezt az ételt ismét a pesto ihlette, de ezúttal kissé másképp készítettem, nagyon finom lett! Bár (szerintem a színe miatt) a napköziben a gyerekeknek nem tetszett, amikor a dobozt kinyitottam :))
Sok petrezselyem, fenyőmag, sovány sonka, teljes kiörlésű tészta - szóval nagyon tápláló és igen alacsony kalóriatartalmú étel.

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiörlésű tészta
  • 20 dkg csirkesonka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál pirított fenyőmag
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • só, bors
Elkészítése:
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
  • A petrezselymet megmossuk, a fenyőmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, a sonkát kisebb kockára vágjuk és ezt is kissé lepirítjuk.
  • Blenderrel vagy botmixerrel összeturmixoljuk a petrezselyemzöldet, a fenyőmagot, a fokhagymát, az olajat és a tejfölt. Megsózzuk, enyhén borsozzuk és összekavarjuk a kifőtt tésztával. Tetejét megszórjuk sonkakockákkal.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Imádom az ilyen tésztákat, nagyon guszta.