Nagyon szeretem ezeket a pestókat, annyira egyszerűek és nagyszerűek! Még a legegyszerűbb étel is fantasztikussá varázsolható némi pestóval. Mondjuk a kedvencem a bazsalikomos, természetesen, de ez a petrezselymes változat se kutya, és szerencsére petrezselyem bőven van a kertben egyelőre.
S mivel a gyökérrel együtt jön a zöld is, hát lett egy nagy csokor zöldem. Télire már fagyasztottam, kidobni meg naggggyon sajnáltam volna, szóval eszembe jutott az, amihez sok zöld kell, a pestó.
Épp pisztrángot terveztem készteni, gondoltam, majd pestóval megkenve milyen finom lesz. Aztán még jobbat gondoltam: bekenem vele a halat, úgy párolom.
Hát! Mennyei lett.
Hozzávalók:
A petrezselyem pestóhoz:
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 3 cikk fokhagyma
- fél citrom leve
- 2 evőkanál mogyoró (de leginkább fenyőmag, vagy mandula)
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tejföl
Ezen kívül:
- 2 db pisztráng
- pár darab hagymakarika
- só
Elkészítése:
- A pisztrángokat megpucoljuk, megmossuk, majd néhány helyen késsel enyhén bevagdossuk (beirdaljuk) és alaposa bedörzsöljük sóval.
- A pestóhoz a hozzávalókat blenderrel, botmixerrel, esetleg mozsárban pépesítjük. A tejföl nem szükséges a sima pestóhoz, én csak azért tettem hozzá, hogy könnyebben pürésíthető és kissé mártás jellegű legyen.
- Ezután a halakat a pestóval mindenhol bekenjük (belül is), alufóliára fektetjük, mellé helyezünk kevés hagymakarikát (esetleg citromkarikát) és becsomagoljuk.
- Tűzálló tálba tesszük és 200 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt puhára pároljuk.
Natúr krumplival fogyasztottuk..a hal meg nagyon omlós, nagyon ízletes volt.
Ahhoz képest hogy nagyjából zöld színű lett a pestótól, a gyerekek mégis nagyon jóétvággyal ették!
3 megjegyzés:
Nagyon guszta, finom lehet!
Az elso pesto-s recept, ami meg tetszik is. Koszi a receptet. A pisztranggal fincsi lehet :-)))).
Meghiszem azt, hogy mennyei, már maga a hal is az, meg a pesto is, hát még együtt.
Megjegyzés küldése