2011. május 18., szerda

Medvehagymás tészta


Kisebbik sógorom jóvoltából volt szerencsém hozzájutni némi medvehagymához, végre, mert már nagyon izgatta a fantáziámat ez a medvehagyma dolog :)
Most kóstoltam először, de azt sem bánnám, ha minden ételben medvehagyma lenne. Nekem nagy kedvencem lett, igazán jóízű lesz tőle az étel. Ez a tészta meg ezzel a medvehagymás szósszal.. valami mennyei!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • kb.3 dl tej
  • só, bors
  • kis csokor medvehagyma
  • főtt tojás
  • egy csomag teljes kiörlésű tészta (vagy más)
Elkészítése:
  • A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és kissé lepirítjuk.
  • Felöntjük tejjel és kavargatva besűrítjük. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a megmosott, vékony csíkokra vágott medvehagymát.
  • Összeforraljuk, majd kifőtt tésztával tálaljuk. Tetejére főtt tojáskockákat szórunk.
Hmm, nagyon finom! :)

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Remekül néz ki, isteni lehet

Edó írta...

Köszi Bianka:)

puszifelhő írta...

hiaba volt mar meg az ebed ezt meg elbirnam olyan jol nez ki :)

4Gyerek írta...

remekül mutat ezzel a tk tésztával.
ugye milyen "szörnyű", hogy Csík környékén nem tanyászik a medvehagyma?
Jövőre gyertek errefele a szezonjában, már két helyet is tudok itt a közelben.

martinelli írta...

Kedves Edó, nézz be ide, meglepi vár rád
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/ismet-dijkioszto.html