2011. május 31., kedd

Barbie torta 2.


Egy kislány szülinapjára készítettem, hát meg kell mondjam, az egyik legnehezebb torta, amit mostanában gyártottam. Az előző barbie torta alapján készült, tiramisu krémmel töltöttem, a piskótákat rumos kávéval locsoltam. Fondant borítás, 2,20 kg lett.

Már eleve kész röhej volt, mert olyan banális problémák merültek fel, hogy azt hittem ebből nem lesz torta határidőre :)

A tortakészítés nálam mindig két (de van hogy három) nappal azelőtt kezdődik. Lesütöm a piskótát, hogy másnap könnyebb legyen dolgozni vele, aztán másnap készítem a krémet és betöltöm. Ha időm engedi a fondantborítást is megoldom, ha nem, akkor harmadnap borítom és díszítem.

Na, minden esetre nagyon nehéz volt ez a torta, de az eredménnyel elégedett vagyok, bár nem gondoltam volna, hogy jó lesz. És láss csodát: már a második tortámra mondom azt, hogy tetszik és elégedett vagyok..
Tényleg csoda, mert és magammal szemben abszolút maximalista vagyok, így azán ritka, amikor úgy érzem, hogy valamit tényleg jól csináltam :)
És milyen érdekes: másoknak annyi mindent elnézek, de ha saját magamról van szó, akkor a legapróbb hibát sem tudom elfogadni.

5 megjegyzés:

Kati írta...

Csodás lett az a tortád, igazi Barbi.

sedith írta...

Pedig fogadd csak el, mert úgy minden könnyebb.:) És ez a torta csodaszép!!! Az én lányaim sem találnának benne kivetnivalót, hanem felfalnák utolsó szálig. :)
Ötletes a ruhája, no, majd legközelebb hátha eszembe jut ez a virágcsipkés megoldás!:)

Adél írta...

Nagyon szép lett!

4Gyerek írta...

nagyon jó lett, a csajszi felsője olyan egyedi. a szoknya díszítése is szuper.

Bianka írta...

Gyönyörűűű