2010. április 13., kedd

Tonhalas kence



Ujabb kencet keszitettem, ezuttal tonhalasat. Eloszor keszult, ugyhogy kivancs voltam az izere, amugy nem rajongok tulsagosan a halas dolgokert. Kellemesen csalodtam, nagyon finom lett, de szerintem nagyban fugg hogy milyen konzervet valasztunk. Lanyom a napkoziben nem eszi a tonhalkremet, igy biztosra vettem, hogy ezt meg sem kostolja..hat megkostolta!:) Erre kozolte, hogy ez a "pastetom" annyira, de annyira izlik neki, hogy "hmmm.." es meg keri egy szelet kenyeret :)))) Meg aznap elfogyott, mert kisadagot keszitettem. Sokszor keszul majd, nagyon gyors es nagyon finom.

Hozzávalók: 
1 tonhalkonzerv (185 g), 
1 kis fej hagyma 
1 db fott tojas 
2 ek vaj 
1 tk mustar 
so, bors, par csepp citromle

Elkeszítése:
A hagymat es fott tojast lereszeljuk. Az aprora vagott tonhalat egy talba boritjuk (olajastol) es az osszes hozzavaloval kremesre keverjuk. Citrommal, hagymaszeletekkel talaljuk, friss kenyerrel, piritossal fogyasztjuk.

    4 megjegyzés:

    Bianka írta...

    Nagyon szeretem a kencéket, főleg a halasakat. Nagyon finom lehet

    Edó írta...

    Tenyleg finom igy fott tojassal,kellemesen csalodtam.

    Eva írta...

    es mitöl lett olyan piros (vagy narancssarga?)

    Edó írta...

    Nem lett narancssarga fiam,szerintem csak olyan beutese lett a foton.Olyan szine van,mint a tonhalnak.Puszi!