Régi, nagyon kedvelt és kissé elfeledt sütemeny, amikor diák voltam gyakran ilyent vittem a bentlakásba. Nagyon régen megvettem már az ostyalapokat, de csak most került rá sor, hogy elkészítsem. Nagyon édes, olyan nagymamás sütemeny, mi szeretjük.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 1 csomag margarin (250 g)
- 2 csésze cukor
- 1 csésze liszt
- 1 csésze dió vágva
- 1 csésze rahát vágva
- 1 cs. vaníliás cukor
- tetejére csoki
Elkeszítés:
- A tojások fehérjét pár csepp citromlével vagy ecettel kemény habbá verjük. Hozzáadunk 1 csésze cukrot, a lisztet, diót, rahátot és óvatosan belekeverjük mindet.
- 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (közepes tepsiben). Amikor a teteje kezdett megpirulni, akkor jó.
- A tojássárgákat elkeverjük a második csésze cukorral, vaníliával es felfőzzük. Félretesszük és megvárjuk amig teljesen kihűl (besűrűsödik).
- Egy ostyalapot megkenünk krémmel, ráhelyezzük a kihűlt tésztát, ezt is megkenjük, majd beborítjuk egy másik ostyalappal.
- Tetejére bármilyen glazúrt tehetünk, én étcsokit olvasztottam kevés olajjal, ezt csurgattam rá. A máz el is hagyható.
Érdemes kicsit állni hagyni, hogy könnyen lehessen szeletelni.
A gyerekek odavannak érte :)
7 megjegyzés:
Hűűű-haaa. Anyu imádta a rahatot. Nem is tudod itt kapni-e? Nagyon guszta
Nyami-nyamm. Éppen ez maradt ki az áprilisi Erdélyi konyhából.:(
Bianka,nem tudom nalatokfele mennyire ismeretes...valoszinu ott is van nehol,de azt sem tudom nalatok ezt ugyanigy hivjak-e..
Edith,miert maradt ki??
Szerintem Magyarországon zselés cukorral lehet helyettesíteni a rahátot. Esetleg más ötlet?
Ó ilyen sütit még soha nem láttam, de nagyon tetszik :)
Átnézel hozzám csöppet? :-)
Ezért én is odáig lennék. :)
Megjegyzés küldése