2009. december 6., vasárnap

Teglas csirke ruccolaval



Epen csirket sosem keszitek, mert valahogy ugy gondolom sosem keszul meg megfeleloen, vagy tul szaraz lesz, vagy nem pirul meg ropogosra, vagy a bele nyers marad...
Arra gondoltam, most veszek melle sutozacsit fuszerekkel, na abban majd jo lesz.
Aztan ferjem leszaladt az udvarra, felhozott egy fel teglat, engem meg kikuldott a konyhabol, hogy majd o megcsinalja. Egy ora mulva szolt, hogy kesz van. Szavakat nem talalok ra, hogy mlyen isteni lett a hus.
Kivul ropogos, izes, illatos, belul puha, szaftos, szoval en meg sosem ettem hust lyen formaban.



Hozzavalok:
  • 1 db ep csirke
  • egy fel tegla
  • egy madzag
  • sutozacsko
  • fuszerek, ki milyent szeret
Salatahoz:
  • ruccola es lilas szinu lollo fodros salata
  • paradicsom
  • ujhagyma
  • delis (hasonlit a fetahoz, de nem annyira sos es sokkal lagyabb)
  • olivaolaj, par csepp balcsamecet, keves  tengeri so
  • par szem olivabogyo
Elkeszites:
  1. A teglat 10 percre beaztatjuk hideg vizbe, ez segit a husi belsejenek finoman parolodni.
  2. A ep csirket fuszerekkel bedorzsoljuk, a teglat a belsejebe helyezuk, a madzaggal szorosan atkotozzuk.
  3. Sutozacskoba tesszuk, bekotjuk es lerben 200 fokon 1 oran at sutjuk. Utana kivesszuk a zacskobol es meg 15 percig hagyjuk pirulni.
  4. Koret helyett nagy adag ruccola salatat keszitettunk, igy is nagyon laktato volt : a salatakat osszetepkedtem, az ujhagymat karikara vagtam, a sajtot kis kockakra, oszekevertem, locsoltam ra keves olajat, par csepp balzsamecetet, pici so, osszekavartam. Amig a hus sult, addig az izek szepen osszertek.


A teglas megoldas siman uberelte a romai talas csirket. Az eredmeny messze sokkal jobb lett igy, a salata meg onmagaban is mennyei finom.
Elhataroztuk, elkeszitjuk karacsnyra is, es ezutan minden jeles unnepre.

7 megjegyzés:

jókaja írta...

Szenzációs ötlet! Egyszerűen betuszkolta a féltéglát a pipi hasába?il

Kiskukta írta...

Tanult szakmája nem szakács a férjednek? Nagyon ügyes!

sedith írta...

Hát, ilyenről még nem hallottam, de biztos finom volt! A kinézete mindenesetre, mesés!:) Azért sütőzacskóval, alufóliával, esetleg sókéreggel is el lehet érni ezt az eredményt, mert biztos,, hogy nincs mindenkinek lehetősége "leszaladni és felhozni egy féltéglát":D:D:D

Edó írta...

Jokaja,igen,egyszeruen:)

Noemi,nem szakacs,de profi szinten sut-foz (ha van ra ideje),mint ahogy hazat epit,programoz (szgep),varr (:DD),takarit...:D:D szoval ert mindenhez.A gyerekneveleshez meg vegkepp.

Edith,valszoinu maskepp is el lehet erni,de nekunk meg nem sikerult.Minden esetre a fel tegla olcsobb a romai talnal:)ja,es mint irtam jobban is bevalt nekunk.A sokerges is isteni volt eddig,ezutan mar az is alul marad.

Ottis írta...

Szia Edó! Jó ötlet ez a téglás megoldás, de honnan szerezzek téglát.. elkérhetem a tieteket?Vagy esetleg megvan a tégla másik fele? :-)
Még azt szerettem volna írni, hogy ujabban nagyon lassan jon be az oldalad, egyszeruen alig tudom betolteni.Nem tudom miert.Kerdezd meg masnak is lassan jon be, vagy csak nekem!Koszi!

Viki írta...

Nekem roppant gyorsan bejön az oldal,ezt OTTIS-nak üzenem. no meg a tégla is. - Szinte hihetetlen. Edó! de ez most komolyan egy fél tégla volt? Nem mintha nem hinnék Neked :))Na de hol találok akkora csirékét, amelyikbe egy akár féltégla is beleférjen ? Tök szuper, egyszer tuti kipróbálom. Köszönöm

Edó írta...

Otti,ne is tord a fejed,termeszetesen neked adom a masik felet,remelem ferjem tudja hol van,mert azert nem mindegy milyen tegla.Nemtom,azt mondjak hamar bejon az oldalam...viszont nekem a tied is gyorsan bejon,mondtam is mar neked.

Viki,egy tegla fel fele volt,befert a csirkebe.Betontegla,amelyik ha beaztatod nem porlik szet,a csirke belseje is szep tiszta marad,elotte meg lemosta a zuram:D Vasarnap ismet elkeszitjuk tegla nelkul,kivancsisagbol,lassuk mennyit szamitott a fel tegla:))majd beszamolok arrol is.