2009. december 10., csütörtök

Mezestalka ajandekba



Iden ugy dontottem, mezestalikokat keszitek ajandekba, tavaly dobozok voltak.
Eppen Moha keszitett talikokat, pont kapora jott az otlet.
Sokkal konnyebben ment, mint gondoltam, az elso tokeletes lett, a masik ketto kicsit vacakolt, nehol szetrepedtek. Lehet azert, mert a teszta par nappal tovabb pihent..nem tudom. Megreperalom :)

Elkeszites: 


  1. A szokasos mezeskalacs receptem alapjan keszult a teszta. A tesztat kinyujtottam kicsit vastagabbra, 7 szivet es 1 kort vagtam belole (a taliko aljaval megegyezi meretu).
  2. Egy kisebb femtalikot leboritottam, bevontam alufoliaval, szorosan egymas melle rafektettem a sziveket (jol kapcsolodjanak ossze). A hezagokat kicsi golyokkal toltottem ki, amiket kicsit lelapitottam.
  3. Kb 15 percig sutottem, hogy kicsit kemenyebb legyen. Kivettem a sutobol, megvartam amig kihul, akkor levettem a talikorol es lehuztam rola a foliat. Felvert tojassal kentem le, hogy feenyesek legyenek.
  4. Cukormazzal diszitettem (piros etelfesteket hasznaltam), belsejebe szinten mezeskalacsokat raktam, par bonbont es fahej illatu zsakocskat.



Megjegyzes: az etelfeestektol a cukormaz ellagyul, ajanlott tobb porcukrot tenni, esetleg keves lisztet.



Remelem orul majd a megajandekozott.

16 megjegyzés:

sedith írta...

Hű, Edó, ez klassz ötlet! Nem baj, ha lekoppintom? Arra gndoltam, tehetném mindenkinek abba a többi süteményt, amit ajándékozni szeretnék!:) De ha jól látom, te is ugyanúgy "használtad fel!"

Edó írta...

Edith,en is koppintottam:)Amugy sima talkakat terveztem sutni,de mikor meglattam ezeket,megtetszett,tudniillik ram jellemzo a "minek egyszeruen,ha lehet bonyolultan is" kijelentes:)

Kiskukta írta...

Nálam is tervbe van, előbb utóbb csak megvalósítom:D Nagyon szép lett!

Viki írta...

Húúúú EDÓ !!! én is beleszerettem. Lehetek én is koppintó ? Ez attól nagyszerü, hogy egyszerü ?! - Nagyon guszta. Én most fogom elkésziteni életem első mézesét, de ebbe bele mernék vágni :-) Küldj egy kis "összetartó" energiát a szivecskékhez :))

sedith írta...

Hát így vagyok én is vele, Edó, senki sem várja, hoyg iylesmit adjak, sőt úgy egyeztünk, hoyg nem ajándékozunk, csak a gyerekeknek. De ha már iylesmi a szenvedélyem, nem tehetem meg, hogy valamivel ne lepjem meg a családot!:)

Ottis írta...

Szép lett, nagyon!Ügyes vagy!

Moha írta...

Edó nagyon ügyes vagy, szép lett! Biztos örülni fog aki kapja,igazán egyedi ajándék!

Ottis írta...

Jelentem, ha még érdekel, a központiban az edény részlegen lehet kapni szilikon ecsetet, 12 lej, 2 darab van benne. Vettem is egyet :-)

chriesi írta...

Mennyire ötletes!

Edó írta...

Vikikem,kuldom neked az energiat:) de azert vigyazz tenyleg,szorosan illesztd ossze es fontos,hogy kemenyre susd,mert ha puha lesz akkor szetmegy.

Edith,en egyik munkatarsamnak keszitettem,de meg nem adtam oda.

Ottis,koszi,nagyon jo,mert mutatos tud lenni es hamar megy elkesziteni.KOszonom a piros festeket:)az elejen nekem is hig volt,tettem hozza keveske lisztet(ferjem tanacsara:)))mert meg a sok porcukortol sem akart kemeny lenni.
Kepzeld,nemreg vettem ecsetet (nem szilikon,de nagyon jo),viszont szilikont mindenkepp veszek,mert az a higieniukusabb es koszonom ismet hogy szoltal!Mar annyi mindent koszonhetek neked:)

Moha,kosozonom,sajnos az iras kozel sem megy ugy mint neked,te hogyan irsz olyan szep vekonyan,mivel?Remelem par ev mulva en is olyan szepen irom meg,mint te!Sot,remelem a gyerekeim is:)Es koszonom az otletet!

Ottis,amugy nagyon olcso a szilikonecset:))foltetlen megveszem amig el nem fogy,Kauflandban nincs.Viszont ma vettem 11 lejert 3 femdobozt a Pennyben.

KDE írta...

Szia!

Gyonyoru a talkad! Annyira megtetszett, hogy nosza tegnap ejjel bekeszitettem egy adag tesztat, s ma nekialltam. Csakhat egy csomo problema merult fel.
Osszeragadni nem akartak a formak(mivel ragasszak?),de ha mar osszeillesztettem, akkor a szivecskek megindultak lefele a gravitacio hatasara es elnyult ormotlan alakzatot vettek fel.Probasutesnel a talkaszerusegen szetrepedezett a maz, na meg a teszta is. Kerlek segits/etek mit csinaljak maskepp! Ezer koszonet! Dia

Edó írta...

Kedves Dia!
Milyen receptet hasznaltal?Bar ugy gondolom nem az lehet az ok igazabol.Ragasztani semmivel nem kell,a nyers sziveket egymas melle illeszted a talka feluleten ugy, hogy osszeerjenek (kicsit ossze is lehet nyomni).Kicsit ranyomod a talkara,hogy felvegye a formajat,igy ra kell tapajon,nem szabadna lecsusznia..
ASules utan repedezett a maz?Mert ezt a mondatot nem igazan ertem..A teszta kb attol repedezhetett,hogy nem sult meg eleg kemenyre.(?)Az osszeillesztesnel repedt?

KDE írta...

Szia Edó!

Köszi a valaszt, még jobban elolvasgattam mindent, delután újrapróbálkozom a megmaradt tésztából.
A repedezést megnéztem, nem a tészta,hanem a rákent tojássárgája repedezett meg sütés közben, azaz olyan márványos a felülete a tésztának, mintha "narancsbőrös" lenne. :) lehet a fehérjét is benne kellett volna hagynom? vagy a sütés hőmérséklete (180 fok légkeveréseben) volt magas? Várom válaszod!
Dia

Edó írta...

Sutes elott nem kell lekenni semmivel,utana egesz tojassal es erdemes megvarni amig kihul,kulonben marvanyos lesz (mint a bejgliknel).180 fokon kell sutni!

Elinore írta...

Ma mi is készítettünk egyet-egyet a párommal. :D Igaz nem lett ennyire szép de egész jól sikerültek.Köszi a tippet, igazán ötletes!Az anyukám örülni fog neki!;)
Kellemes Ünnepeket!

Edó írta...

Elinore,ugyesek vagytok!Akarmilyen lett,anyukad ugyis orulni fog,mert egedi ajandek:)
Kellemes,boldog unnepeket kivanok!