Ez egy nagyon-nagyon finom süti, többször készítettem már, mindig nagyon hamar elfogy. A tavalyi fagyasztott meggyből készült, ami már fogytán van, remélem, idén is jó meggy termés lesz.
Megj: a recept régi, a bejegyzés módosítva, a fotó új (2016).
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 4 tojás
- 25 dkg magozott meggy (nekem a fagyóból)
- 8 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál olaj (vagy 2 evőkanál vaj)
- A vajat a cukorral, és a kakaóval összefőzzük, kiveszünk belőle 6-7 evőkanállal, a többit hűlni hagyjuk.
- Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, és a tojások sárgáját (itt olyan lesz a massza, mint a házicsoki).
- A tojásfehérját kemény habbá verjük, óvatosan a masszába forgatjuk.
- Sütőpapiíral bélelt tepsiben sütjük, 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig (kb 25 perc).
- Amikor megsült, még melegen megszórjuk meggyel, illetve durvára aprított dióbéllel.
- A félretett 6-7 evőkanál masszát a csokival és az olajjal összeolvasztjuk, és a sütemény tetejére locsoljuk.
4 megjegyzés:
Jajjjjjjj de guszta!!! Nekem is kelllll! Nagyon szeretem az ilyen "keverékes" sütiket. És még ha csoki is van benne :)))) Bizti, nagyon finom lehet! Ügyes vagy!!
Nekem is nagyon tetszik ez a süti.
Lehet, hogy a tésztájába keverem a dió és a meggy egy részét, hogy megmentsem a lepotyogástól.
Maria,ugy is lehet biztosan,nem lesz rossz attol:)Nekem azert lett sok a tejtere,mert kisebb tepsiben sutottem.
Edith,nagyon finom,foltetlen probald ki,ja es azt nem irtam,hogy nagyon hamar elkeszitheto!
Megjegyzés küldése