2009. december 1., kedd

Grissini (rozmaringos)


Eddig meg nem sutottem grissinit,de regota szeretnem megkostolni. Igazabol a mai kremleves melle gondoltam ki, de ugy latom megallja a helyet ragcsanak is :)

Hozzavalok:

  • 140 ml meleg viz
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk tengeri so (legkozelebb tobbet teszek, igy egy kicsit nekem sotlan)
  • 5 dkg buzadara (griz)
  • 2 dkg friss eleszto (vagy 5 gr szaritott)
  • 2 ek jo minosegu olivaolaj
  • rozmaring, petrezselyemzold (barhogyan lehet izesiteni)
Elkeszites:
  1. A vizzel es fel tk cukorral elkeverem az elesztot, meleg helyre teszem, kb 10 percre. Mikor buborekos lesz, akkor jo. Hozzakavarom az olajat.
  2. A lisztet, grizet, sot osszekavarom, kozepebe melyedest keszitek, beleszorom az aprora vagott zold fuszereket.
  3. Beleontom az elesztos kevereket, aprankent hozzadolgozom a lisztet, kezzel tesztat dagasztok (par perc).
  4. Meleg helyen duplajara kelesztem (kb 20 perc). Lagyabb kell legyen a teszta, olyan "remegos" :)
  5. Kb fel cm vastagsagura nyujtom, es kessel 1 cm szeles savokra vagom.
  6. A tepsire sutopapirt teszek, vekonyan lekenem olivaolajjal.
  7. A csikokat ket veguktol megfogom es ellenetes iranyba sodrom.
  8. A tepsire helyezem, rafektetem a grissiniket, azokat is lekenem olivaval (a masik adagot tojassargaval kentem le) es megszorom dekorsoval.
  9. 200 fokon 15 percig sutottem.

Intenziv rozmaring izuek lettek, a tojassargaval lekentek kicsit jobb szint kaptak es fenyesebbek, viszont az oliavaval lekenteknek jobb lett az izuk.
Nem nagy macera, el tudom kepzelni sokfle izesitesben, sokfele maggal megszorva is. Vendegvaronak, eloetelkent is megallja a helyet, olivabogyoval es mondjuk valami jo kis kencevel, vagy martogatossal.

Eredeti recept itt.

7 megjegyzés:

Dög írta...

nagyon gusztusos :)

Edó írta...

Koszi Dog:)

Kiskukta írta...

Nagyon jól néz ki! Elrágcsálnék 1-2-őt...

szepyke írta...

Én meg jól tejfölbe nyomkodnám, és úgy enném meg. :)

Viki írta...

Edó! már megint egy újdonságot tudhatok magaménak. Nem véletlen járok sokat Hozzád, de most arra kérlek, Te is tény egy apró látogatást nálam, vár egy kis apróság. Köszönöm. Viki

Edó írta...

Vikikem,keres nelkul is rendszeresen latogatlak am,meg ha nem is irok mindig:)KOszonom a kedves es meghato ajandekot!!

Edó írta...

Szepy,es meg a tejfolet is lehetne turbozni:)