Nagyon regen ki akartam mar probalni a scalit, most eljott az ideje, ugyanis meg mindig nem keszitettem oregtesztat, hogy a megszokott mindennapit sussem. A recept Limara oldalarol szarmazik.
Hozzavalok:
Gyorskovaszhoz:
- 14 dkg feher kenyerliszt
- 80 ml hideg viz
- csipet szaritott eleszto
A tesztahoz:
- 160 ml viz
- 2 ek. tej
- 2 ek. olaj
- 1 es 1/4-ed tk. so
- csipet aszkorbin (vagy 1 ek. ecet)
- 28 dkg keneyrliszt
- 2 tk szaritott eleszto
Keneshez:
- 1 tojas
- 5 dkg szezammag
- A kovaszhoz valokat elozo este osszegyurtam, letakarva pihent masnapig.
- Masnap a kovaszt az osszes tobbi hozzavaloval a kenyersutobe pakoltam, megdagasztotta, kikapcsolt gepben duplajara kelesztettem.
- A megkelt tesztat 3 egyforma reszre osztottam, gombolyitettem es 10 percig pihentettem.
- A gombocokbol rudakat sodortam, megkentem oket a felvert tojassal, majd szezammagba forgattam es osszefontam.
- Kalacsformaba tettem es hagytam ismet duplajara kelni.
- 200 fokos sutoben 35 percig sutottem.
4 megjegyzés:
jaj, ugy megkivantam, kell en is süssek!... ugy-e milyen fincsi?
Finom hat,de probald ki a szendvicskenyeret is foltetlen,az is nagyon finom s meg egyszerubb.Puszika!
mindenfelekepp kiprobalom, csak epp legyen idöm!
Nagyon szép lett! :)
Megjegyzés küldése