2009. november 13., péntek

Salataleves (erdelyi modra)


A fagyoban salatara bukkantam, na mondom, salatalevest keszitek, milyen jo, mert hamar megy es finom. Raadasul nagyon olcso kis leves.
Nekem az egyik kedvencem.

Hozzavalok:

  • 2 fej salata
  • 2 nagy cikk fokhagyma
  • kb 10 dkg fustolt, sozott szalonna 
  • tej es viz
  • so, bors
  • 1 tojassarga
  • keves tejfol
  • citromle (v. ecet)
  • 3-4 tojasbol omlett
Elkeszites:
  1. A salatat vekony csikokra vagom, a szalonnat es fokhagymat nagyon apro kockakra.
  2. A szalonnat zsirjara sutom a fokhagymaval, radobom a salatat, osszeforgatom.
  3. Felontom nagyreszt tejet, plusz egy keves vizzel, izesitem.
  4. Kb 15 percig fozom, majd a tojasssarga+tejfolbol keszult habarassal behabarom.
  5. A tojasokbol sima omlettet keszitek, kockakra vagom, a leveshez adom.
  6. A vegen fel citrom levevel savanyitom, de talalaskor szeretek meg ecetet is adni hozza.
Sajnos ferjem nem szereti (persze o irto finnyas), de a gyerekek es en imadjuk.
Megj: a fotó egy későbbi levesről készült, mivel az első nagyon rossz minőségű volt.

Nincsenek megjegyzések: