A fagyoban salatara bukkantam, na mondom, salatalevest keszitek, milyen jo, mert hamar megy es finom. Raadasul nagyon olcso kis leves.
Nekem az egyik kedvencem.
Hozzavalok:
- 2 fej salata
- 2 nagy cikk fokhagyma
- kb 10 dkg fustolt, sozott szalonna
- tej es viz
- so, bors
- 1 tojassarga
- keves tejfol
- citromle (v. ecet)
- 3-4 tojasbol omlett
Elkeszites:
- A salatat vekony csikokra vagom, a szalonnat es fokhagymat nagyon apro kockakra.
- A szalonnat zsirjara sutom a fokhagymaval, radobom a salatat, osszeforgatom.
- Felontom nagyreszt tejet, plusz egy keves vizzel, izesitem.
- Kb 15 percig fozom, majd a tojasssarga+tejfolbol keszult habarassal behabarom.
- A tojasokbol sima omlettet keszitek, kockakra vagom, a leveshez adom.
- A vegen fel citrom levevel savanyitom, de talalaskor szeretek meg ecetet is adni hozza.
Sajnos ferjem nem szereti (persze o irto finnyas), de a gyerekek es en imadjuk.
Megj: a fotó egy későbbi levesről készült, mivel az első nagyon rossz minőségű volt.
Megj: a fotó egy későbbi levesről készült, mivel az első nagyon rossz minőségű volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése