Nem gyakran keszitek fozeleket, de ezt nagyon szeretjuk, a gyerekek is ezt eszik a legszivesebben. Lehet, hogy egyedul ezt tudom finomra?:)) Bar utobb a lencsefozelekem is igen jol sikerult.
Hozzavalok:
- kb fel kg zoldbab (vagy sarga)
- 2-3 fej hagyma
- keves olaj
- so, bors, fuszerpaprika, baberlevel
- 2 ek liszt
- tejfol v. tejszin
- 1 tojassarga
- csipet cukor
- keves ecet
Elkeszites:
- A hagymat aprora vagom, keves olajon megpiritom. Sozom, borsozom, felreveszem a tuzrol es megszorom a pirospaprikaval.
- Ontok ra keves vizet, visszateszem a tuzre es addig parolom, amig a hagyma jol elfo, ettol lesz szaftos a fozelek. Tulajdonkeppen porkoltalapot keszitek, ha kell meg potolom vizzel.
- Hozzaadom a zoldbabot, baberlapit, felontom vizzel, annyival, hogy ne lepje el, ne legyen tul leves.
- Ha megfott a bab, behabarom a tojassarga+liszt+tejfollel, izesitem meg egy csipet cukorral es keves ecettel.
- Kolbasszal es tormas ceklasalataval ettuk, de tukortojassal is finom.
A foto sajnos nem lett a legjobb, mert este keszult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése