Az otletet Mohanal lattam, a receptet is onnan vettem, mert nem akartam ismet olyan zsemlet sutni amit mar szazszor sutottem. Meg kell hogy mondjam, ez a recept nagyon teteszik nekem, tehat beveszem ezt is a jol bevaltjaimhoz. Nagyon elveztem dolgozni a tesztaval, cseppet sem nehez elkesziteni es nagyon tetszik amiert ilyen valtozatos a magok miatt. Nem annyira idoigenyes, mint ahogy kinez.
Hozzavalok:
- 250 ml viz
- 1 dl joghurt (meg kellett hozzatennem keves tejet)
- 30 dkg oregteszta
- 2 tk so
- 1 tk cukor
- 40 dkg feher kenyerliszt
- 15 dkg teljes kiorlesu buzaliszt
- 5 dkg teljes kiorlesu rozsliszt
- 5 dkg vaj
- 2 dkg eleszto (1 dkg-t tettem es tovabb hagytam kelni)
- keneshez: 1 tojas es magok : len, tok, szezam, napraforgo, mak, zabpehely
Elkeszites:
- A hozzavalokbol a kenyersuto tesztat dagasztott, majd kikapcsolt gepben duplajara kelesztettem (tobb mint 1 ora volt).
- A megkelt tesztat 19 egyforma darabra osztottam, egyenkent cipot formaltam beloluk, mindenik tetejet megkentem a felvert tojassal.
- A zsemleket a magokba martottam es a kepen lathato formaban leraktam sutopapiros tepsire.
- Kelesztettem meg 40 percet, aztan 200 fokos sutoben 30 percig sultek.
A gyerekek reggel valasztottak ki melyik magosat keri :) Nagyon jo izuek, puhak.
3 megjegyzés:
Nagyon ügyes vagy! Ez gyönyörű!:))
Gyönyörűszép!!!
Koszonom mindkettotoknek:)
Megjegyzés küldése