2009. november 7., szombat

Rozetta



Az otletet Mohanal lattam, a receptet is onnan vettem, mert nem akartam ismet olyan zsemlet sutni amit mar szazszor sutottem. Meg kell hogy mondjam, ez  a recept nagyon teteszik nekem, tehat beveszem ezt is a jol bevaltjaimhoz. Nagyon elveztem dolgozni a tesztaval, cseppet sem nehez elkesziteni es nagyon tetszik amiert ilyen valtozatos a magok miatt. Nem annyira idoigenyes, mint ahogy kinez.

Hozzavalok:

  • 250 ml viz
  • 1 dl joghurt (meg kellett hozzatennem keves tejet)
  • 30 dkg oregteszta
  • 2 tk so
  • 1 tk cukor
  • 40 dkg feher kenyerliszt
  • 15 dkg teljes kiorlesu buzaliszt
  • 5 dkg teljes kiorlesu rozsliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg eleszto (1 dkg-t tettem es tovabb hagytam kelni)
  • keneshez: 1 tojas es magok : len, tok, szezam, napraforgo, mak, zabpehely
Elkeszites:
  1. A hozzavalokbol a kenyersuto tesztat dagasztott, majd kikapcsolt gepben duplajara kelesztettem (tobb  mint 1 ora volt).
  2. A megkelt tesztat 19 egyforma darabra osztottam, egyenkent cipot formaltam beloluk, mindenik tetejet megkentem a felvert tojassal.
  3. A zsemleket a magokba martottam es a kepen lathato formaban leraktam sutopapiros tepsire.
  4. Kelesztettem meg 40 percet, aztan 200 fokos sutoben 30 percig sultek.
A gyerekek reggel valasztottak ki melyik magosat keri :) Nagyon jo izuek, puhak.

3 megjegyzés:

Mónika írta...

Nagyon ügyes vagy! Ez gyönyörű!:))

Gasztroboszi írta...

Gyönyörűszép!!!

Edó írta...

Koszonom mindkettotoknek:)