Viszonylag ritkan keszitek csorbat, s meg ritkabban husgombocosat. Most sort kerult erre is, a maradek daralt husibol. A finom csorba lenyege a sok zoldseg, lestyan es a savanyitas.
Hozzavalok:
- petrezselyemgyoker
- sargarepa
- zellergyoker
- karalabe
- zoldpaszuly ( es/vagy zoldborso)
- karfiol
- paradicsom
- hagyma
- keves olaj (nekem most vaj)
- citromle
Husgombochoz:
- daralt hus
- rizs
- so, bors, petrezselyemzold
- 1 tojas
Elkeszites:
- A zoldsegeket megpucolom, megmosom, apro kockakra vagom es olajon megpiritom kicsit, majd felontom keves vizzel, sozom, borsozom es kb 15 percig parolom.
- Kozben a gyerekek elkeszitik a gombocokat:) : a hozzavalokat osszegyurni, gombocokat formazni.
- A gombocokat hozzaadom a zoldsegekhez, boven vagok bele lestyant, felontom vizzel es keszre fozom.
- A vegen citromlevel savanyitom, de lehet ciberevel vagy leveskockaval (bors magic). Ha nem erzodik elegge a lestyan ize, akkor meg vagok bele, utanasozom.
- Friss paradicsm helyett lehet suritettet is hasznalni.
Nalunk fele altalaban unnepekre keszitenek csorbat, de vendeglokben is elokelo levesnek szamit. A zoldsegeket lehet varialni, az azert fontos, hogy a gyokerek benne legyenek. Ha van friss karalabe a kertben, akkor par levelet cernaval osszekotozok, azzal fozom a levest, kulonlegesebb izu lesz.
2 megjegyzés:
Nagyon aranyosak a gyerekek:))
Hú de jól néz ki! :))
Megjegyzés küldése