2011. január 18., kedd

Rakott karfiol


Nagyon szeretem a currys ételeket, viszont most azt hiszem sikerült túllőni a célon. Legközelebb csak a rizshez adom, a karfiolhoz biztosan nem, szerintem nem passzol hozzá. Úgyogy eben a formában biztosana nem lesz a kedvencem a rakott karfiol. Azért finom volt, egész jól termeltem belőle, s ebből lehet is, mert kevés kalóriát tartalmaz és egészséges.

Hozzávalók:
  • 25 dkg karfiol
  • 10-15 dkg barnarizs
  • 15 dkg sonka
  • olívaolaj
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz sovány tejföl
  • mozarella karikák
  • só, bors, curry
Elkészítése:
  • A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük. A rizst kevés olajon kavargatva kissé megpirítjuk, felöntjük háromszoros vízzel, ételízesítőt adunk hozzá és megfőzzük. Curryvel ízesítjük.
  • Egy tűzálló tálat kiolajozunk, az aljára lerakjuk a rózsáira szedett karfiolt, megsózzuk, borsozzuk és curryvel fűszerezzük.
  • Ráhalmozzuk a főtt rizst, megszórjuk sonkakockákkal. A tojást villával feverjük, elkeverjük a tejföllel, ezt is a tálba öntjük.
  • Tetejét kirakjuk karikára vágott mozarellával és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
A teteje a legfinomabb.


4 megjegyzés:

Mary írta...

Imádom a karfiolt! Minden formában!
Edó nagyon jól néz ki a tiéd is! :)

Gesztenye receptjei írta...

Edó!

Karfiol jöhet minden mennyiségben és formában, de a curryt sajna nem szeretem semmiben:-)
Egyébként nagyon guszta!

Bianka írta...

Most nagyon megkívántam, 100 éve nem ettem. Nagyon mutatós a tálalás

Vanocska írta...

nekünk izlett.bár a karfiolra nem tettem curryt,ahogy javasoltad