Szintén Ivóba készültek ezek a tekercsek, a II. Erdélyi konyhás csapatépítőre. A macskának kimondottan a spenótos ízlett, Rékának pedig az aszalt szilvás :) Ami a hús töltelékét illeti, variációk száma végtelen, én most így töltöttem.
Hozzávalók:
- 2 darab csirkemell
- kb.10 dkg spenót (mirelit, de nem püré)
- pár szem aszalt szilva
- 2 cikk fokhagyma
- vékony sajtszeletek
- olaj
- só,bors, fűszerpaprika
- 2-3 evőkanál tejszín vagy tejföl
- alufólia
Elkészítése:
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
- A spenótot serpenyőbe dobjuk, majd kevés olajon a fohagymával kissé megpároljuk. Hozzákavarjuk a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk.
- Kisebb alufólia darabokat kevés olajjal meglocsolunk, paprikával megszórjuk, majd a vékony hússzeleteket egyenként ráfektetjük.
- Mindenik hússzeletre egy-egy vékony sajtot fektetünk, erre egy evőkanálnyi spenótot teszünk. Az aszalt szilvásra spenót helyett két szem aszalt szilva kerül. Felgöngyöljük, a fóliába becsomagoljuk, majd egy tűzálló tálba téve 200 fokos sütőben fél óra alatt készre pároljuk.
Nekem mindkettő ízlik, de ha valakinek így túl natúr lenne, annak ajánlom panírozza be és olajban süsse ki. Úgy is finom, de már nem egészséges.
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehet!!
Már a képektől összefutott a számban a nyál! Köszönöm a receptet! :)
nem a macskával lennék egy hullámhosszon az tény.
aszalt szilvásra szavazok.
Jó mind a kettő,de spenótosat szívesebben megkóstoltam volna,nagyon guszták a kép meg fantasztikus!:-)
Fenséges képek és hús
Megjegyzés küldése