2011. január 9., vasárnap

Sonkás-tejföles brokkoli főtt krumplival



Nagyon egyszerű az elkészítése, az étel maga viszont annál finomabb. Egyik nagy kedvencem. Válasszunk jó ízű, sovány, füstölt sonkát és ne sajnáljuk a fokhagymát :)

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb darab héjában főtt krumpli
  • nagy marék brokkoli
  • 4-5 szelet gépsonka
  • 3 evőkanál sovány tejföl
  • 1-2 nagyobb cikk fokhagyma
  • pár csepp olívaolaj
Elkészítése:
  • A brokkolit lobogó vízben főzzük 4-5 percig, szűrjük le. Vigyázzunk, maradjon roppanós!
  • A sonkát kockákra vágva kevés olajon enyhén pirítsuk meg, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk, adjunk hozzá tejfölt (vagy joghurtot) és forraljuk össze.
  • A kockákra vágott krumplit halmozzuk egy tálba, enyhén sózzuk meg. Öntsük rá a fokhagymás sonkát és helyezzük rá a szép zöld brokkolit.  
Meleg salátaként, előételként kínálhatjuk, de főfogásnak is nagyon kiadós. Főleg ha az egészségünk is számít, no meg a vonalainkat is tartani akarjuk.
Egészségünkre!

PS: Ez a raffaello-golyó..hmm:) de régen ettem már..recept hamarosan.


5 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas és guszta. Viszont brokkoli helyett lehetne karfiolt használni?

Edó írta...

Simán!

4Gyerek írta...

most melyik tetszedjen jobban? az előző karalábé vagy ez a brokkoli?

trendo írta...

Egyszerű és nagyszerű! :)

Edó írta...

4Gyerek,tetszedjen mind a kettő:)

Trendo,így van!