Nagyon egyszerű az elkészítése, az étel maga viszont annál finomabb. Egyik nagy kedvencem. Válasszunk jó ízű, sovány, füstölt sonkát és ne sajnáljuk a fokhagymát :)
Hozzávalók:
- 1 nagyobb darab héjában főtt krumpli
- nagy marék brokkoli
- 4-5 szelet gépsonka
- 3 evőkanál sovány tejföl
- 1-2 nagyobb cikk fokhagyma
- pár csepp olívaolaj
- só
Elkészítése:
- A brokkolit lobogó vízben főzzük 4-5 percig, szűrjük le. Vigyázzunk, maradjon roppanós!
- A sonkát kockákra vágva kevés olajon enyhén pirítsuk meg, reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk, adjunk hozzá tejfölt (vagy joghurtot) és forraljuk össze.
- A kockákra vágott krumplit halmozzuk egy tálba, enyhén sózzuk meg. Öntsük rá a fokhagymás sonkát és helyezzük rá a szép zöld brokkolit.
Meleg salátaként, előételként kínálhatjuk, de főfogásnak is nagyon kiadós. Főleg ha az egészségünk is számít, no meg a vonalainkat is tartani akarjuk.
Egészségünkre!
PS: Ez a raffaello-golyó..hmm:) de régen ettem már..recept hamarosan.
5 megjegyzés:
Izgalmas és guszta. Viszont brokkoli helyett lehetne karfiolt használni?
Simán!
most melyik tetszedjen jobban? az előző karalábé vagy ez a brokkoli?
Egyszerű és nagyszerű! :)
4Gyerek,tetszedjen mind a kettő:)
Trendo,így van!
Megjegyzés küldése