Na ez olyan finom, hogy hm!! Nagyon érdekes ízvilágú lesz a csirkemáj a narancs levétől, érdemes kipróbálni. A rizs miatt nem akartam, hogy a ragu túl száraz legyen és vizet sem akartam önteni hozzá. Ezért jött a narancs-ötlet. Megérte.
Könnyű, egészséges, isteni.
Hozzávalók:
- kb.15 dkg csirkemáj
- 1 narancs
- só, bors
- teljes kiörlésű rizs
- házi ételízesítő
- olívaolaj
Elkészítése:
- A csirkemájat darabkákra vágjuk, eltávolítjuk a nemkívánatos részeket, majd pár csepp olajon hiretelen megpirítjuk. Borsozzuk és hozzáöntjük a frissen facsart narancslét. Összeforraljuk és sózzuk.
- A barnarizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük háromszoros vízzel, ételízesítőt adunk hozzá és kb.45 perc alatt puhára főzzük. Narancshéjat reszelhetünk hozzá.
- Tányérra szedjük, ráhalmozzuk a narancsos májat és meglocsoljuk a szafttal.
Egészségünkre!
7 megjegyzés:
Edo!
Ez nagyszerű lehet, így még sohasem késíztettem, pedig nagyon szeretjük a májat!
Gesztenye,próbáld ki,meglátod, fennséges!
Edó,ez tényleg isteni lehet,nekünk is az egyik nagy kedvenc a máj minden verziója,de így még nem készítettem,de feltétlenül kipróbálom,köszi az ötletet:-)A fotó profi:-)
Csodálatos már maga a kép is
Recept olvastán már gondolatban elkészítettem. az utolsó mondatod meg is adja mellé a lökést. köszi.
Egy hasonló verzió nálunk is zajos sikert aratott :-)
Biztatok mindenkit, próbálja ki!
http://thechefviki.blogspot.com/2010/01/narancsos-csirkemaj-fahejas-mazsolas.html
Elhiszem, hogy isteni! Ki is fogom próbálni! Szuper recept! :-DDD
Megjegyzés küldése