2011. január 7., péntek

Narancsos máj barnarizzsel


Na ez olyan finom, hogy hm!! Nagyon érdekes ízvilágú lesz a csirkemáj a narancs levétől, érdemes kipróbálni. A rizs miatt nem akartam, hogy a ragu túl száraz legyen és vizet sem akartam önteni hozzá. Ezért jött a narancs-ötlet. Megérte.
Könnyű, egészséges, isteni.

Hozzávalók:
  • kb.15 dkg csirkemáj
  • 1 narancs
  • só, bors
  • teljes kiörlésű rizs
  • házi ételízesítő
  • olívaolaj
Elkészítése:
  • A csirkemájat darabkákra vágjuk, eltávolítjuk a nemkívánatos részeket, majd pár csepp olajon hiretelen megpirítjuk. Borsozzuk és hozzáöntjük a frissen facsart narancslét. Összeforraljuk és sózzuk.
  • A barnarizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük háromszoros vízzel, ételízesítőt adunk hozzá és kb.45 perc alatt puhára főzzük. Narancshéjat reszelhetünk hozzá.
  • Tányérra szedjük, ráhalmozzuk a narancsos májat és meglocsoljuk a szafttal.
Egészségünkre!

7 megjegyzés:

Bonbon mánia írta...

Edo!

Ez nagyszerű lehet, így még sohasem késíztettem, pedig nagyon szeretjük a májat!

Edó írta...

Gesztenye,próbáld ki,meglátod, fennséges!

Ditta írta...

Edó,ez tényleg isteni lehet,nekünk is az egyik nagy kedvenc a máj minden verziója,de így még nem készítettem,de feltétlenül kipróbálom,köszi az ötletet:-)A fotó profi:-)

Bianka írta...

Csodálatos már maga a kép is

4Gyerek írta...

Recept olvastán már gondolatban elkészítettem. az utolsó mondatod meg is adja mellé a lökést. köszi.

Chef Viki írta...

Egy hasonló verzió nálunk is zajos sikert aratott :-)

Biztatok mindenkit, próbálja ki!

http://thechefviki.blogspot.com/2010/01/narancsos-csirkemaj-fahejas-mazsolas.html

Mézigörl írta...

Elhiszem, hogy isteni! Ki is fogom próbálni! Szuper recept! :-DDD