Pontosan tíz évvel ezelőtt kaptam ezt a receptet, amikor utolsó éves voltam a tanítóképzőn, Székelyudvarhelyen. Már akkor érdekelt mindenféle recept, s emlékszem, amikor először kóstoltam ezt az édességet, rögtön beleszerettem. Azóta többször készítettem, mert most is imádom, s alig van pár perc munka vele. Olcsónak nem olcsó, az már biztos.
De eszméletlen finom.
Hozzávalók:
- 25 dkg tejpor
- 12,5 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék+a forgatáshoz
- 75 ml víz
- mandula
Elkészítése:
- A kókuszt összevegyítjük a tejporral, vajjal, elmorzsoljuk. A vizet a cukorral összeforraljuk, ezt is hozzáadjuk, az egészet összegyúrjuk.
- Kisebb gombócokat formázunk a masszából, mindenik közepébe egy-egy szem mandulát nyomunk.
- Kókuszreszelékben megforgatjuk.
Kb. 40 db. gombóc lesz az adagból, de tulajdonképpen ez csak féladag, nyugodtan lehet mindent duplázni.
10 megjegyzés:
erdei mogyoróval?
mondd, hogy igeeeeen.
amúgy tényleg ismétlésért kiabáló golyóbisok.
Mogyoróval simán,annak idején én is azzal készítettem,amikor még nem árultak mandulát.A sózott mogyorót cukros vízben főztem kevés ideig,úgy nyomtam a golyókba.
Ugyanígy szoktam készíteni,csak a víz helyet tejet teszek bele,szertejük nagyon,jöhet is egy pár golyó:-)
Ez volt az első recept, amit életem során begyűjtöttem :) Emlékszem, zöld cetlin volt.
Nagyon szép lett a fotód is!
Szóval már a Képzőben is érdekeltek a receptek! Ezt nem gondoltam volna :)) A kislányom imádja a raffaellót, mentem is a receptet. Szép napot Neked! Már nagyon várom az Erdélyi Konyha újabb számát.
Én még sosem készítettem, pedig nagyon szeretem :).
Viszem a receptedet!
Ditta,látod,az is jó otlet,mindig tanul az ember.
Eri,köszönöm!
Helga,ó,hát már annál korábban is érdekelt a gasztronómia,de csak amióta saját konyhám van,azóta teljesedett ki ez a hobbym:)Az új számon már dolgozunk ezerrel..és az új könyv sincs már messze - csak súgom:)
Ami,föltétlen készítsd el!
en is nagyon szeretem, kar hogy az ember (mar mint en) nem tudja mennyi az eleg az ilyesmibol:).
A bolti a kedvenc csokim, de ezt is ki kell próbálnom, mert fenséges lehet. Olyan szép képeid vannak
Zsuzsi,sjanos én sem tudom:P de egy időre most száműztem az édességeket..nehéz meglenni nélkülük:)
Bianka,a bolti azárt más valóban,de arra gondoltam,hogy lehetne tenni a masszába összetört ostyát is.Majd úgy is kipróbálom.Köszi,talán azért,mert az angyalka új fényképezőt hozott:)
Megjegyzés küldése