2011. január 6., csütörtök

Virslisaláta


Egyik kedvenc salátám. Bár a virslivel vannak némi előítéleteim, azért néhanapján szoktam enni. Könnyű, ízletes, kiadós saláta, kevés kalóriával.

Hozzávalók:
  • 2 szál virsli főzve
  • 6 db. nagyobb salátalevél (lila, zöld vegyesen)
  • 4-5 db.nagyszemű fekete olívabogyó
  • 2-3 evőkanál zsírmentes joghurt 
  • 1 teáskanál mustár
  • magok: len- és tökmag
Elkészítése:
  • A salátalevelek megmossuk, darabokra tépkedjük és nagy salátás tálba dobjuk.
  • A virslit felkarikázzuk, az olajbogyót darabkákra vágjuk, a salátához adjuk a joghurttal, mustárral együtt. Szükség szerint sózzuk.
  • Megszórjuk olajos magokkal, összekeverjük és jóízűen elfogyasztjuk.
Egészségünkre :)

5 megjegyzés:

4Gyerek írta...

olajbigyó nélkül elfogadom. vagy elfogadnám, mert tuti elfogyott.

Dia írta...

Igazán guszta fotó. Egyetértek az előttem szólóval. Bogyó nélkül :-)

Ditta írta...

Tényleg betartod a pocak kímélő étrendet:-),de nagyon finomakat készítesz,guszta nagyon,és egyre jobb a fotózás:-)

Bianka írta...

Nagyon finom tetszik a kép

Belly írta...

Az olajbogyó nálam is kilőve,de jöhetne bármikor.